DÜZCE ŞEHİR GAZETESİ

Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği

Düzce Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, ‘Alakart Mutfak’ dersi kapsamında, Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği konularında farkındalık yaratmak için “Green Food-Green Plate” uygulaması gerçekleştirdi.

Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği
13 views
01 Aralık 2023 - 14:20

Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Vedat Kayış, “Daha Yaşanabilir Bir Dünya Mümkün” felsefesiyle, atıksız ve çevreye en az zararla uygulama yapmanın öncelikli hedefler arasında olduğunu belirterek, bu kapsamda Bonna Sürdürülebilir tabaklarla uygulama sunumları gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ürün kullanımı, ambalaj ve etiket uygulamalarında olduğu gibi mutfak uygulamalarında ve pişirme aşamalarında da sürdürülebilirliğin olabileceğine dikkat çeken Öğr. Gör. Vedat Kayış, bu uygulamanın sürdürülebilirliğe ve iklim değişikliğine karşı farkındalık oluşturmada önemli bir adım olduğunu vurguladı. DMHA

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.